DELAVNICA Podpora pri spoprijemanju z depresijo

DELAVNICA Podpora pri spoprijemanju z depresijo

Zdravje ni zgolj odsotnost bolezni, temveč tudi stanje popolnega telesnega, duševnega in socialnega blagostanja (dobrega počutja) -> Zdravja torej ni brez duševnega zdravja.
Med najpogostejšimi duševnimi motnjami sodobnega časa so stresne motnje, tesnobnost in depresija.
Težave v duševnem zdravju/duševne bolezni se lahko zgodijo komurkoli, saj se vsi soočamo s hudimi stresnimi situacijami in življenjskimi krizami. Duševna bolezen ne izbira spola, barve kože, mej, države in lahko za njo zboli prav vsak.
Vpliv depresije na kakovost življenja se enači s kakovostjo življenja posameznika s hudo telesno boleznijo, npr. možgansko kapjo.
Zato je pomembno da za svoje duševno zdravje pravočasno poskrbimo ter preprečimo pojav, ponovitev ali poslabšanje duševne težave.
Delavnica Podpora pri spoprijemanju z depresijo obsega štiri srečanja po 90 minut, v katerih preko predstavitev vodje, nalog v delovnem zvezku in pogovora med udeleženci spoznavamo simptome in znake, potek, vzroke ter zdravljenje depresivne motnje. Udeleženci se priučijo praktičnih tehnik, s pomočjo katerih si lahko pomagajo pri spoprijemanju s stresnimi situacijami in vsakodnevnimi življenjskimi obremenitvami. Udeležba na delavnici je koristna, ker omogoča pridobivanje znanj in veščin, ki so ključne za spremembo življenjskega sloga in iskanje dodatnih oblik pomoči.