Priprave na porod in starševstvo

Priprave na porod in starševstvo

Nosečnost je obdobje v življenju ženske, ki je nekaj posebnega, lepega in tudi čudežnega. Ko se pri bodoči mamici pojavijo prvi znaki nosečnosti, je morda sprva prisoten strah, a kmalu ga nadomesti radost in nestrpno čakanje na malčka.

Priprava na porod in starševstvo je namenjena bodoči materi in bodočemu očetu oziroma spremljevalcu. Udeležba na pripravah na porod in starševstvo je brezplačna. Vodja Priprave na porod in starševstvo je diplomirana medicinska sestra.

Program Priprave na porod in starševstvo je razdeljen po sklopih. Zajemajo poglavitna vsebinska področja, ki smo jih ocenili kot pomembna za nosečnost, porod in poporodno obdobje z vidika nosečnice, ploda, bodočega očeta, novorojenčka, matere, očeta, družine. Uravnoteženi so telesni,duševni in socialni vidiki zdravja tako z vidika posameznika kot tudi z vidika javnega zdravja.

V priprave na porod in starševstvo so vključeni še: diplomirane medicinske sestre, diplomirana babica, diplomirana kineziologinja, univerzitetna diplomirana psihologinja in univerzitetna diplomirana inžinirka živilske tehnologije.