na trim stezi Vražji kamen

V namen promocije telesne aktivnosti in pomoči pri izvajanju vadbe moči, smo skupaj s krajevno skupnostjo občine Črnomelj, ki je v poletju 2020 obnovila vadbene postaje na trim stezi „Vražji kamen“ pripravili brošuro z vajami, ki jih lahko izvajate na prej omenjenih vadbenih postajah.
V brošuri je zbranih 57 vaj za krepitev različnih mišičnih skupin ter ravnotežje. Vaje so izbrane po težavnosti od lažjih k težjim z namenom prilagoditve posamezniku. Opis vaje in sličica začetnega ter končnega položaja nam pomagata pri izvedbi vaje.
Namen brošure je spodbuditi celotno populacijo (tako mlajše, kot tudi starejše občane) pri izvajanju krepilnih oziroma vaj za moč. Študije kažejo, da ima vadba moči odlične učinke na splošno zdravje posameznika. Prav tako se kaže dobra povezanost med splošnih zdravjem in močjo ter jakostjo posameznika. Ker smo v preteklosti večino pozitivnih učinkov vadbe pripisovali aerobni vadbi, je vadba za moč večini neznanka. V ta namen smo pripravili brošuro, ki vam lahko pomaga, ko se boste naslednjič odpravili na trim stezo.

Knjižica – Vadba na vadbenih napravah

Več informacij:
laura.muhic@zd-crnomelj.si
tjasa.klemencic@zd-crnomelj.si
07 62 05 755