Osnovna šola

Osnovnošolske vsebine zdravstvene vzgoje so poenotene na slovenskem nivoju in predpisane s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje. V osnovne šole se vključujemo v izvedbo različnih naravoslovnih in tehniških dni ter drugih dogodkov in projektov. Celoten šolski dan lahko izpolnimo s kombinacijo zdravstvene in zobozdravstvene vzgoje.

Predstavitvena knjižica

TEKMOVANJE ZA ČISTE IN ZDRAVE ZOBE 2022/2023

Kot vsako leto, je tudi letos potekalo tekmovanje za čiste in zdrave zobe. Namen preventivne akcije je učenje pravilne ustne higiene, spodbujanje k uživanju zdrave prehrane in rednemu obiskovanju zobozdravnika. Predstavlja dodatno motivacijo v skrbi za pravilno in redno ustno higieno. Najbolj skrbni učenci ob zaključku akcije prejmejo majhno praktično nagrado in pohvalo.
Ponos, veselje, tekmovalnost, igrivost in otroški smeh so danes napolnili naš CKZ. Obiskali so nas zmagovalci Tekmovanja za čiste in zdrave zobe- učenci PŠ Adlešiči 1. in 2. razreda. Kot se za zmagovalce spodobi, smo jim predali prehodni pokal in praktične nagrade. Seveda so si največjo nagrado podarili prav sami- lepe in zdrave zobe🦷 Vroč poletni dan pa smo zaključili z zdravim domačim sladoledom in zabavnimi vodnimi igrami.