Prireditev ob zaključku 34. tekmovanja za čiste in zdrave zobe ob zdravi prehrani

Šolsko leto se že izteka, kar pomeni, da je tudi tekmovanje za čiste zobe dobilo svoj epilog. Najboljši učenci vseh belokranjskih osnovnih šol in njihovi razredniki so se zbrali v športni dvorani OŠ Podzemelj, kjer nas je prijazno pozdravil ravnatelj, g. Stanko Vlašič.

Učence zmagovalce so pričakale zaslužene nagrade, ki jih je pomagal podeliti Zobkozdrav, maskota ustnega zdravja. Pokal za najboljši razred med najboljšimi je letos šel v roke 5. b razreda OŠ Belokranjskega odreda Semič, z razredničarko Marico Domitrovič. Podelitvi priznanj in nagrad je sledila prireditev pod taktirko Darka Kočevarja, učitelja iz OŠ Loka Črnomelj. Ogledali smo si plesno točko deklet podružnične šole Griblje in skupaj zapeli s člani skupine The Plut family.

Letošnja prireditev je plod sodelovanja ZD Črnomelj in ZD Metlika. Udeležili so se je podžupanja Občine Metlika, ga. Anica Kopinič, podžupan Občine Črnomelj, g. Štefan Misja in podžupan Občine Semič, g. Bojan Jakša. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem trem občinam za spodbudo in podporo. Prav tako hvala vsem sponzorjem prireditve s pomočjo katerih vsako leto učence nagradimo ter sodelavkam in sodelavcem, ki osmislijo timsko delo, ki daje rezultate: dobro ustno zdravje belokranjskih otrok!