Nisi okej? Povej naprej

Kampanja Nisi okej? Povej naprej

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je začel novo medijsko kampanijo „Nisi okej? Povej naprej“, katere cilj je znižati stopnjo stigmatizacije težav v duševnem zdravju in spodbuditi k iskanju ustrezne pomoči. Večinski delež pozornosti aktivnosti kampanje je usmerjen v populacijo mladih, saj trenutne razmere še posebej negativno vplivajo na njihov vsakdan in tudi na njihovo duševno zdravje.

V ta namen je zaživela nova spletna stran www.nisiokejpovejnaprej.si in Instagram profil https://www.instagram.com/nisiokejpovejnaprej/. Tu bodo redno objavljali sezname virov pomoči, različne tehnike sproščanja, delavnice, ki se jih mladi lahko udeležijo, osebne zgodbe naših ambasadorjev ipd. Vse, kar lahko pripomore k boljšemu duševnemu zdravju mladih. Za tiste, ki jih zanima sodelovanje, vabijo naj se prostovoljno pridružijo k njihovi zgodbi? To storite tako, da jim pišete nam na naslov povejnaprej@nijz.si.

Internetna stran bo v prihodnosti zaživela v polnem razmahu, sedaj že ponuja osnovne informacije, ki bi jih lahko uporabili v primeru akutne stiske, želje po samopomoči in pomoči drugim na področju duševnega zdravja ali pa bi se želeli informirati o omenjeni problematiki.